sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Pilkillä

Viime päivinä on ollut hirmuiset pakkaset eikä ole tehnyt mieli olla ulkona pidempiä aikoja kerrallaan. Parhaimmillaan lämpömittari on näyttänyt ulkona olevan -31. Nyt sää oli lauhtunut niin, että tänään ulkona oli enää -5 astetta pakkasta. Sopiva keli aloittaa talven pilkkikausi. Pilkkihaalarit siis päälle ja menoksi. Muutaman sadan metrin matkalla rantaan tuli pongattua myös eläinten tekemiä omia polkuja. Alla olevassa kuvassa yksi poluista. Kyllä ne eläimet osaa :)


Järven jää oli jäätynyt aika hyvin ja se oli n. 20cm paksua. Sää, vaatetus ja kalastustarvikkeet olivat kohdillaan, mutta arvatkaapa vain tuliko saalista. Ei tullut kuin kokemusta. Raitista ilmaa sai kyllä kerrakseen ulkoilun muodossa. Miun mielestä oli myös huippuhienoa, että voi kotipihalta tallustella rantaan ja pilkille ilman, että tarvitsee matkata pitkiä matkoja. Ne on niitä elämän pieniä iloja, joihin ei ennen oo ollut mahdollisuutta. :)

Nää viikonloppupäivät ovat hyvin rentouttavia, kun ei tarvitse lähteä mihinkään. Saa olla vaan kotona ja puuhastella kaikkea mitä keksiikään ilman kiirettä. Voi syödä rauhassa aamupalaa ja käydä ulkoilemassa ja ihmettelemässä maisemia ja hiljaisuutta. Tällaista elämää kaipasin jo monia vuosia, kun asustelin kaupungissa, mutta nyt se on todellisuutta. :)

Palataan asiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti