lauantai 27. helmikuuta 2016

Viemäröinnin piilottaminen

Lauantain hommana oli tänään piilottaa viemäriputket takaisin maan alle. Tämä hoitui lapiohommana. Välineenä meillä oli hyvin ammattimaiset lapiot,  joilla homma hoitui kätevästi.  :D


Lattian alla olleessa hiekassa oli paikoitellen seassa aika isojakin kiviä. Viemäriputken ympärille tuli kuitenkin laittaa hieman hienompaa maa-ainesta, koska isommat kivet voisivat tehdä painaumia putkeen. Hienomman aineksen saaminen hoitui seulalla. Tässä hommassa meillä oli myös lähes ammattimainen väline. Aitassamme löytyi hommaan juuri sopiva vanha hetekka, jolla seulominen hoitui hyvin.Seulottu hiekka levitettiin sitten putken ympärille ja tampattiin lapion kahvalla ja jaloilla tömistellen. Näin hiekan sai tiivistymään paremmin. Alemmassa kuvassa on tän talven tyylikkäimmät remonttimuotivaatteet. Nuo kengät oli kyllä huonoimmat tuohon homman, koska hiekkaa oli jatkuvasti kengissä, mutta niillä mentiin :D
Nyt on putket piilossa. Putken vaihdon yhteydessä osa hiekasta oli kuitenkin valunut talon ulkopuolelle, joten nyt sisällä oleva hiekka ei aivan riittänyt montun peittäminen. Pitänee keksiä mistä saataisi lisää hiekkaa. Nyt ulkoa otettiin hetekan päälle sisälle märkää hiekkaa kuivumaan kokeilumielessä. Takuita sen nopeasta kuivumisesta ei kuitenkaan ole. Katsotaan mitä tapahtuu. Betonivalua ei voi myöskään vielä tehdä, koska hiekan pitää antaa painua jokunen hetki.Oli kyllä helpotus, että hiekkakasa saatiin nyt pois olohuoneesta. Muutenkin tuntuu nyt, että yksi isommista hommista on takanapäin. En ole tainnut aiemmin mainita, mutta emme siis ole mitään rakennusalan ammattilaisia kumpikaan. Remontin aikana meillä molemmilla on kyllä mieli vaihdellut laidasta toiseen. Välillä miusta on tuntunut ihan mahdottomalta ja toisena hetkenä mies on ollut allapäin, kun hommaa on hirveästi eikä oikein tiedetä miten eri työvaiheet kannattaisi hoitaa. Kaikki on kuitenkin aina selvinnyt parhainpäin. Masennushetket ovat myös olleet vuorotellen, että toinen on voinut lohduttaa toista, että kyllä tää tästä vielä paremmaksi muuttuu.  :) Onneksi enemmän on ollut kuitenkin hetkiä, jolloin suunnitellaan innoissaan mitä tulee mihinkin ja miten ne toteutetaan. On myös hyvä, että talo on paljastunut kunnossa olevaksi. En voi kuvitellakaan millaista olisi, jos talosta olisi löytynyt kosteutta, hometta tai muuta mukavaa. Luojan kiitos tähän saakka kaikki on ollut kunnossa. Seuraavana hommana olisi tehdä olohuoneeseen betonivalu sitten, kun hiekka on painunut. :)

Olohuoneeseen tulee myös nyt remontin yhteydessä takka, jotta sillä saa tuotua lisälämpöä ja tunnelmaa taloon. Takkaa ei aiemmin ole ollut olohuoneessa, mutta sen saa kuitenkin tehtyä sinne melko helposti. Pitää vain valaa betonilaatta vahvikkeeksi lattialle ja tehdä seinän takana kulkevaan hormiin reikä. Olohuoneen seinän toisella puolella on siis savupiippu, jossa vain yksi hormi on tällä hetkellä käytössä keittiössä olevalla leivinuunilla. Jos savupiippua ei olisi juuri tuossa kohtaa, ei takkaa olisi edes harkittu tehtäväksi olohuoneeseen. Nyt homma kuitenkin onnistuu. Takkaprojekti on kuitenkin niin vaativa homma meille kokemattomille, joten tilasimme valmiin takan, jonka ammattilainen tulee muuraamaan paikoilleen huhtikuussa. Tässä valmistajan kuva tulevasta takasta. Takka on meidän mielestämme tosi hieno ja odotamme innolla aikaa, jolloin se olisi jo paikoillaan  :)


Sellaista täällä tänään. Jättäkää toki jotakin palautetta, kun kaikki käytte täällä. Kommentoida voi myös anonyymisti ilman kirjautumista, joten sen ei pitäisi olla hankalaa. :)

4 kommenttia:

 1. Löysin blogin kun olit kommentoinut toista blogia. Teillä riittää tehtävää, mutta eikö sitä sanota että pienin askelin. Olisi kiva nähdä kokonaiskuvaa talosta ja vaikka ulkoapäin niin tietäisi vähän millaisesta on kysymys. Voimia remonttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Tekemistä tosiaan riittää, mutta kyllä tää tästä pikkuhiljaa etenee. Kokonaiskuvan talosta taidan laittaa lähiaikoina, ehkä jo tänään, jos ehdin :)

   Poista
 2. Aivan ihana takka!

  T: SK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SK! :) Toivotaan, että takka olisi hyvä kaikin puolin.

   Poista