lauantai 19. maaliskuuta 2016

Remonttitunnelmia

Remonttijutut ovat täällä edenneet taas hieman eteenpäin. Kyllä tää tästä pikkuhiljaa rakentuu, vaikka välillä meinaa usko loppua. Välillä väsyneenä hermostuttaa ihan todella tää ikuinen siivottomuus. On pölyä ja tuntuu, että jatkuvasti pitää olla imuroimassa ja pyyhkimässä pöytiä. Vessassa pitää käydä edelleen navetan perällä ja astiat tiskata kylpyhuoneessa vadissa. Erityisesti väsyneenä tuntuu, ettei jaksa näitä päivittäisiä normaalista poikkeavia toimintoja. Sitten normaalissa olotilassa eli virkeänä kaikki näyttää taas valoisammalta. Kaikki on täällä vähän vinksin vonksin, mutta olen ajatellut, ettei kannata alkaa murehtia ja ottaa stressiä. Täällä pitää tavaroiden epäjärjestystä ja likaisuutta katsella läpi sormien, ei täällä muutoin kestäisi asustaa. Sitten, kun remontti alkaa olla paremmassa vaiheessa, voi siivoamiseenkin alkaa panostaa enemmin.

Nyt remonttihommat ovat taas edenneet hieman eteenpäin. Suurin saavutus on se, että putkiasennusfirma aloitti tällä viikolla lämpöputkistojen ja -pattereiden vaihtamisen. Vaihdon jälkeen vanhat putket tulpataan ja olohuoneen osalta ne myös poistetaan, etteivät ne jää enää uuden lattian alle. Muualle taloon putket jäävät lattioiden alle ja ne imaistaan tyhjiksi vedestä. Eivät ne siellä leipää pyydä, eivätkä haittaa ketään eikä mitään. Toivotaan, että lämpöputkien saneeraus on ensi viikolla jo valmis. Olisi sitten taas yksi etappi valmis. Tässä uusia putkilinjanvetoja keittiössä.
Tällä viikolla keittiösuunnitelmat ovat myös edenneet. Saimme tarjouksia vielä muutamasta keittiökalustefirmasta ja nyt on selvillä mistä otamme kaapit. Päätöksen myötä maanantaina voikin sitten laittaa kaapit tilaukseen. Onpahan sitten taas yksi keskeneräinen asia saatettu päätökseen ja voi alkaa odottelemaan uudistusta. Tilauksen myötä keittiöfirma tulee myös katsomaan vielä keittiötä paikan päälle ja ottamaan tarkat mitat. Hyvä niin. Eihän sitä tiedä, jos omat mittailut ovatkin aivan pielessä ja keittiönkaapeista tulisi epäkurantit tänne. Siinä olisikin ihmettelemistä. Oviksi tulee vaaleat pystyurilla varustetut ovet ja tasoiksi tilaamme vihreää graniittia olevan kivitason, josta kerroinkin jo aiemmin enemmän. 

Olemme pohtineet myös pitäisikö keittiön lattia purkaa ja korjata, koska nyt se narisee tiettyjen lautojen kohdalta. Pohdimme asiaa ja päätimme, että lattiaan ei kosketa, koska se on muutoin hyvässä kunnossa. Tulemme kokeilemaan muutamia netistä löydettyjä vinkkejä narinan poistoon. Jos ne eivät auta, ei auta kuin sopeutua narinaan. Eihän se toisaalta haittaa. Yöllä ei tosin pääse huomaamatta jääkaapille syömään. ;) Kerron sitten lisää, kunhan ensin kokeillaan eri keinoja. 

Nykyinen lattia on maalattu vaaleansiniharmaalla. Keittiön lattia tulee saamaan uuden maalin pintaan. Väriksi ollaan valittu vaaleanharmaa. Tässä kuva nykyisestä lattiasta ja vanhasta patterista.
Vessakin on edennyt hieman. Vaihdetut parrut on kiinnitetty seiniin ja navetan vintillä löytyneet uudet hyväkuntoiset seinälaudat tuotu sisälle kuivumaan. Ehkäpä vessa saa edistysaskelia vielä tämän viikonlopun aikana ja ensi viikolla voisi rakennella sitä jo eteenpäin.

Remontin ohella olen hamstrannut kotiin taas kasvillisuutta. Viime viikonlopun siemenkylvöt ovat lähteneet hyvää kasvuun. Ainoastaan sellerin siemenet eivät ole vielä itäneet.Innostuin ostamaan myös kukkasipuleita. Mielestäni 'särkynyt sydän' on valtavan hieno kukka, joten ostin sen sipuleita. Sipulit olivat kylläkin itäneet jo kaupan pussissa, mutta ostin ne silti. Nyt ne odottavat kesää ruukkuihin istutettuina.Löysin myös kaapistamme muovipussiin unohtuneet sipulit, joista osa oli mennyt pilalle ja osa alkanut tehdä uutta kasvustoa. Tökkäsin pari sipulia lasikippoihin, joissa oli pohjalla hieman vettä. Nehän lähtivät hyvään kasvuun. Kohta versot ovat jo käyttökelpoisen kokoisia syötäväksi. :)

Siinäpä sitä arkea täällä. Pysykää mukana! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti