maanantai 28. maaliskuuta 2016

Vessa valmis, putkityötkin melkein

Jee jee! Menneellä pääsiäisviikolla tapahtui edistystä taas talon kunnostamisen suhteen. Parhain juttu oli mielestäni se, että keittiönkaapit on nyt tilattu. Helpottavaa, kun saa jonkun asian järjestykseen. Kaappien toimitus on toki vasta viikolla 19, mutta tulossa ovat kuitenkin. Tässä mallikuva kaapeista. Aiemmin esittelin mallikuvia parista eri keittiöstä kirjoituksessa 'Keittiöhaaveita'. Tuleva keittiö ei kuitenkaan ole kumpikaan niistä, mutta melko samantyyppinen. Voi, kumpa kaapit olisivat täällä jo paikoillaan. Hyvää kannattaa odottaa! :) Tässä havainnekuva tulevista keittiönkaapeista.
Keittiökaappien lisäksi tilasimme samalla myös wc:n kalusteet. Kuvassa näkyvä peilikaappi meillä onkin jo valmiina, joten uutena tulevat nyt vain kuvassa näkyvät alakaapisto, allas ja taso. :)


Toisena isona edistyksenä ja remontointikohteena on ollut pattereiden ja lämpöputkistojen vaihto. Nyt kaikki patterit ja osa putkistoista ovat paikoillaan, mutta yhteenliittäminen puuttuu vielä. Vanhat lämpöputket on imetty tyhjiksi ja pattereille tulleet vanhat putket katkaistu. Tässä uusi patterin liitos ja vanhojen nyt jo katkistujen putkien menoaukot lattian alle.Tällä hetkellä lämmöt ovat poikki ja toimeen tulemme leivinuunin ja irrallisten sähköpattereiden kanssa. Hieman vilpoista täällä on nyt toisinaan ollut, mutta onneksi kovat pakkaset ovat jo menneen talven juttuja. Nyt tulevalla viikolla putkijutut pitäisi olla jo valmiita. Näin hienot patterit meillä on nyt.Olohuoneessa muutosta on tapahtunut seuraavasti. Entisten tapettien irroittamisen yhteydessä tulleita reikiä ja epätasaisuuksia on paikkailtu tasoitusaineella ja seuraavana olisi luvassa seinien pohjamaalaus. Olohuoneen muuri maalattiin myös siistiksi vaalealla harmaalla, sillä takka toimitetaan ensi viikolla ja asennetaan sitä seuraavalla viikolla. Hihii. Sitäkin on jo odotettu! Tässä olohuoneen sekasotku tällä hetkellä. Kyllä tää joku päivä vielä siisteytyy ja sitten voi tuoda sohvankin jo tänne. :)Vessakin on nyt vihdoin valmis. Sekin on suuri helpotus. Onhan sitä rakennettukin jo kuin Iisakin kirkkoa. Lahopuuta ei vessassa ollut paljoa, mutta niiden vaihto oli melkoinen homma. Parrut oli naulattu tosi tiukkaan kiinni rakenteisiin ja ne piti purkaa pala kerrallaan. Miehelle suuri kiitos tästä urakasta. Hyvin selvisit! :) Vessan vanhat viemäriputket jäävät lattian alle rakenteiden sisään. Niihin tungimme kuivaa soraa niin paljon kuin sinne mahtui ja sen jälkeen putkien suuaukot tursutettiin täyteen uretaanivaahtoa. Nyt homma on valmis tällä erää! Tulevalla viikolla vessaan asennetaan lattiakaivo, vesiputket, viemäröinti ja lattialämmitysjohdot. Seuraavassa kuvassa työt ovat vielä vaiheessa.Valmista!


Keittiössäkin alkoi puhaltaa muutoksen tuulet. Vanha tiilipintainen leivinuuni sai väriä pintaan. Pohdin kyllä maalausta sen jälkeen, kun olin sattumalta lukenut mielipiteitä tiiliuunin maalaamisesta eri keskustelufoorumeilla. Siellä moni oli sitä mieltä, että maalaus pilaa uunin ulkonäön ja että uuni kannattaisi säilyttää tiilipinnalla. On jännä, miten eriävät mielipiteet saavat pohtimaan ja epäilemään omia suunnitelmia ja valintoja. Keskustelupalstoista huolimatta hain kuitenkin telan ja pensselin ja maalasin uunin vaalealla. En tiedä oliko tämä vaalea maali nyt ainut oikea ratkaisu tilanteeseen, mutta uuni on mielestäni nyt parempi kuin tiilinvärisenä. Tumma möhkäle hävisi samantien pois nurkasta. Eriäviä mielipiteitä löytyi myös. Näytin kuvaa uudesta maalatusta uunista veljelleni, joka ei ole oikein uudistusten kannalla. Hänen suora kommenttinsa uunista oli, että "Hyi hitto, miks se piti maalata ton väriseks?" Reilukerho kokoontuu joo. :D

Vaalea uuni vaatii kyllä hieman toteuttelua. Olen aina ollut sitä mieltä, ettei meille tule tänne mitään vaaleaa, mutta kuinkas kävikään. Mielestäni sisustuslehtien valkoista ja vaaleaa huokuvat kodit näyttävät ahdistavilta. Nyt vaivihkaa meillekin on tullut ja on tulossa lisää vaaleaa sisustukseen. Tämä uuni ja tuleva takka ovat vaaleita, keittiönkaapit ovat lähes valkoiset ja olohuoneen katto ja seinät myöskin vaaleita. Apuva. Muotijutut ovat näköjään iskostuneet miunkin päähän huomaamatta. Eilen illalla alkoi ahdistaa koko vaaleus. No muuta vaaleaa tänne ei sitten enää tuleekaan, se on varma. Tästä edespäin meiän kodin sisustus tulee olemaan "kuin Tikkurilan värikartta", mitä mies aina vitsailee, jos mie pääsisin valitsemaan tänne kaikki värit. :D Anteeksi avautuminen. Tässä kuitenkin nyt uuni ennen ja jälkeen. Uunin luukun reunusta on vielä hieman keskeneräinen. Luukku on tarkoitus myös maalata mustaksi, koska tuhkaluukut ovat mustat. Maalina käytin Tikkurilan Remonttiässää.  :)
Uunin luukku kaipaa vielä maalausta.Uunia maalatessa pohdin myös uunin edustalla olevien laattojen kohtaloa. Kokoajan olen ollut sitä mieltä, että laatat pitää vaihtaa, mutta tänään tulin toisiin aatoksiin. Mieleeni tulikin ajatus, että laattoja ei vaihdetakaan vaan ne jätetään ennalleen. Keittiön lattian voisi puolestaan maalata vaaleaa ruskealla eli samalla värillä kuin lattiakaakelien saumat. Aiemmin tarkoituksena oli maalata lattia vaalealla harmaalla, mutta silloin laatat pitäisi myös vaihtaa. Jos laatat jättää ennalleen jää silloin yksi työvaihe pois ja aikaa ja rahaa säästyy. No, katsotaan miten tilanne ja suunnitelmat kehittyvät. Lauantaina kävin pääsiäismyyjäisissä, josta mukaan tarttui uusi käsinkudottu räsymatto. En tiedä vielä mihin matto tulee sijoittumaan remontin jälkeen. Ehkä olohuoneeseen. :) Räsymatot ovat mielestäni hienoja ja mahdollisuus niiden kutomiseen löytyy täällä meillä lähempänä kuin luuleekaan. Meillä on nimittäin kangaspuut aivan jo koottuna odottamassa tuolla takavarastossa kutojaa. Ne tulivat talon mukana ja odottavat sitä, että remontti olisi valmis ja kutojalla olisi aikaa perehtyä kutomiseen paremmin. :)


Kerrankin täällä on tapahtunut paljon edistystä. Kyllä tää tästä pikkuhiljaa valmistuu. Kommentteja saa edelleen jättää! :)


Ps. On se jännä tunne, kun istuu ulkohuussissa ja kuuntelee mistä kuuluu maukuminen. Nostat takamuksen ja kissahan se hyppää pois pöntöstä. Ei hyppää enää kolmatta kertaa, kun kulkuaukko pönttöön löytyi ja se on tukittu. 4 kommenttia:

 1. Teillä on ollut tapahtumia. Hyvä että vessa alkaa olla käyttökunnossa ja vedet talossa. Helpottavat elämää. Hieno uuni ja räsymatto.

  VastaaPoista
 2. Ps. Talon esittelylle voisit laittaa erillisen välilehden.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista ja kehitysideasta! :) Mie oon vielä aika tunari tässä blogin tekemisessä, mutta kokeilen tehdä välilehden joku päivä, jos suinkin osaan. :)

  VastaaPoista
 4. Edellisessä kommentissa unohtui mainita, että vaikka putket on vedetty valmiiksi niin vessa ei siis oo käyttökuntoon vielä vähään aikaan, koska sinne pitää vielä valaa betoni lattia, minkä kuivumisesta kestää jonkun aikaa. Ulkohuussissa siis käydään edelleen :)

  VastaaPoista