perjantai 23. syyskuuta 2016

Perunan nosto

On pitänyt koko viikon kirjoittaa meillä niinkin ihmeellisestä asiasta kuin perunanosto. Perunat nostettiin maasta viime sunnuntaina, kun on liian nostoon sopiva hyvä ilma. Saimme lainaan traktorin perään laitettavan perunannostokoneen, jolla nosto oli tarkoitus hoitaa kätevästi. Emme olleet aiemmin käyttäneet kyseistä laitetta, joten aikaa meni "hieman" sen säätämiseen, että perunaa alkoi nousta. Perunaa nostaessa selvisi, ettei perunoiden laatu ollut aivan priimaa. Vesimyyrä oli käynyt syömässä osansa perunoista sekä osassa perunoita oli madonsyömiä reikiä. Vesimyyrän syömät perunat lensi pellon laitaan, mutta reiälliset jemmattiin. Reiät johtuvat ilmeisemmin siitä, että pelto on ollut kauan heinällä viljelemättä, minkä vuoksi sinne on heinän mukana tullut kovaseppäkuoraisia, jotka tekevät reikiä perunoihin. Nyt kesällä perunapenkeissä kasvoi edelleen aika paljon heinää. Ei niitä saatu pois, vaikka penkkejä kitkettiin. Netistä tutkin, että noita reikäisiä perunoita voi käyttää, kunhan leikkaa reikäkohdat pois. Vaikeuksista huolimatta kyllä sieltä satoakin tuli. Yhteensä saimme 6 laatikollista perunoita. Lajikkeina olivat Nicola, Annabelle, Norjan punainen ja Siikli. Eiköhän noilla kaksi ihmistä pärjää talven. :)
Tomaatit eivät tuntuneet kypsyvät tänä kesänä millään. Nyt on muutamana yönä ollut jo pakkasta täällä, joten näin parhaimmaksi käydä keräämässä ne pois. Levitin tomaatit pellille ja siellä ne nyt kypsyvät hitaasti, mutta varmasti. Mainittakoon, että noista isommista tomaateista ei yksikään kypsynyt ulkona, joten niiden maku on arvoitus. Katsotaan tuleeko tomaateista mitään. Aikaisempina vuosina ne ovat kypsyneet hyvin myös sisällä.


Sellaista täällä. Remontti alkaa olla myös jo paremmalla puolella. Olohuoneen lattia vaatii vielä kerroksen lakkaa ja seinät tapettia sekä vessaan pitäisi kiinnittää kalusteet paikoilleen. Vielä sähkötöitä ja valmista olisi. Niin lähellä, mutta niin kaukana.

Hyvää perjantaita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti