torstai 29. syyskuuta 2016

Daaliat, kukkasipulit ja kattausasetelma

Kesä on jo lopuillaan ja daalioiden kukintaa on saatu ihailla täällä jonkin aikaa. Keväällä sain miehen äitiltä keltaisen daalian mukuloita sekä ostin Prisman alesta kolmen erivärisen (valkolilan, pinkin ja oranssin) daalian mukuloita 0,50e/kpl. Istutin daaliat vähän liian myöhään keväällä, joten ne ovat vasta nyt reilun kuukauden ajan olleet loistossaan. Kaikki mukulat lähtivät kasvuun, mutta vain kaksi ehti kukkia. Toisissa kahdessakin nuppuja oli, mutta eipä ne enää ehdi kukkia. Toivotaan, että kun kaivan niiden mukulat nyt lähiaikoina ylös ja jemmaan talven yli kellarissa, niin ensi kesänä ne olisivat sitten paremmassa kasvussa. Tässä daalioiden kukintaa parin viikon takaa. On ne niin hienoja. :)

Koulussa saimme tehtävän tehdä kattausasetelman. Asetelmassa hyödynsin oksaa, helminauhaa, kangaspaloja ja keltaisen daalian kukkia, jotka sopivat asetelmaan mielestäni paremmin kuin hyvin. 
*
Kävin myös ostelemassa syksyllä istutettavia kukkasipuleita, kun niitä kaupoissa oli runsaasti tarjolla. Eihän sitä nyt voi ohittaa sipulihyllyä ilman, että sieltä tarttuu mitään mukaan. Lidlissä sipulit olivat jo alennuksessa puoleen hintaan, joten hintakaan ei ollut paha. Kevättä odotellessa nouseeko maasta mitään vai käykö kato :)

Lilja ja keisarinpikarililja

Erikoistulppaaneja, kerrottu narsissi ja idänsinililja


Lidlin löytöjä - tulppaaneja, hyasinttejä ja sekoitusmix

Siinäpä sitä kukka-asiaa. Meiän Manu oli eilen illalla tapellut jonkun kanssa ja sitä piti käyttää tänään lääkärissä. Nyt on karvaa ajettu haavojen kohdalta, putsattu ne ja lääkekuuri aloitettu. Yön ja tän aamupäivän ennen lääkäriä se on ollut hyvin paikoillaan ja kipeä, mutta nyt lääkekuuri alkaa tehota ja hää alkaa olla jo normaali oma itsensä. Voi mein pientä toipilasta. Kauluriakin pitäis yrittää pitää.


Täällä tällaista tällä kertaa. Palataan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti