maanantai 26. joulukuuta 2016

Joulutunnelmia

Niin sitä joulua odotettiin ja nyt se on jo likimain lopuillaan. Sää muuttui viikko ennen joulua vetiseksi ja niin se tuli lähes musta joulu. Maisema näytti lumisena paljon paremmalle ja jouluisemmalle, mutta minkäs teet. Voi, kun lumi tulisi takaisin mahdollisimman nopeasti. Lunta tai ei. Tykätään miehen kanssa molemmat joulun vietosta ja varustautuminen siihen on sen mukaista. Joulukoristeet pitää ottaa esille ja valoja viritellä ajoissa tuomaan tunnelmaa. Joka vuosi haetaan myös oikea joulukuusi koristamaan olohuonetta, eikä nytkään tullut poikkeusta sen suhteen. Aatonaattona lähdettiin kuusenhakureissulle tuonne lähimaille, josta löytyikin sopiva kuusi ja vielä ihan luvallisesti. Ei tarvinnut käydä kuusivarkaissa. :D Kuusen haku ja sen koristeleminen on aina yksi joulun parhaista hetkistä.

Kuusimetsällä

Joulukukat on mielestäni myös tärkeä osa joulua. Suosikkini ovat amaryllis ja hyasintti. Amarylliksiä on tänä vuonna ollut jo peräti neljä. Kaikki ovat olleet hieman erivärisiä. On ollut punakirjava, vaaleanpunakirjava, täysin valkoinen sekä valkoinen, jossa on hentoa vaaleanpunaa. Joulua ei myöskään tule ilman hyasinttejä. Hyasintin tuoksu kuuluu jouluun kuin nenä päähän. Ehkäpä hamstraan vielä joulun alennusmyynneistä joulukukkia lisää, jotta saan ihastella niitä vielä pitkälle tammikuuhun. Keväällä amaryllikset ja hyasintit pääsevät sitten ulos kukkapenkkiin. Viime kesänä vanhemmillani käydessä ihmettelin, mikä valkoinen kukka heillä onkaan kukkapenkissä. Menin lähemmäs ja amaryllishän se oli. Iskä oli kokeilumielessä istuttanut joulun amarylliksen sipulin keväällä maahan ja kukka kukki kesällä. Samaa kokeilen myös itse ensi kesänä.

Punakirjava amaryllis


Olohuoneen pöydän joulutunnelmaa


Itse joulu sujui hyvin rauhallisesti. Miehen äiti tuli aatonaattona meille yökylään. Leivinuunia oli lämmitetty ja illalla siellä paistui piparit. Kinkku laitettiin aattoyöksi leivinuunin lämpöön ja aamuvarhaisella se tuoksuikin jo nenään. Pukki oli jättänyt paketteja meiän kuusen alle, jotka tutkittiin aattona aamupäivällä. Käytiin myös aattona myöhemmin kyläilemässä miun vanhemmillani, joille tuli pikkuväen ja isompienkin iloksi käymään myös joulupukki. Taas jaettiin paketteja ja mukavaa oli. Illaksi tultiin sitten kotiin hautausmaiden kautta vieden kynttilät ja käytiin vielä joulusaunassa. Muut joulupäivät ollaan oltu vain kotona. :)Vielä hetken voi nauttia joulukoristeista ja glögistä!


Lopuksi vielä kuva meiän joululahjojen paketointiapurista. Apurin mielestä parhainta oli leikkiä lahjapaperinarun kanssa. Paketointi oli rankkaa ja sitten alkokin väsyttää ja paketointitarvikkeiden päälle oli hyvä käydä loikoilemaan. ;)Hyvää tapaninpäivää! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti