lauantai 4. maaliskuuta 2017

Talven huonekasvihankinnat

Nyt, kun koti on remontoinnin jälkeen ollut valmis, niin on tullut hankittua lisää huonekasvejakin. Tykkään huonekasveista, mutta en koe olevani niiden hyvä hoitaja. Kastelen niitä kyllä säännöllisesti ja laitan joskus lannoitetta, mutta en muuta sen kummempaa. Orkideat eivät ole kestäneet miulla koskaan hengissä, mutta muut kasvit ovat menestyneet ihan hyvin. Lähes kaikilla ikkunoillamme on ikkunalaudat, joissa kukat viihtyvät ja kasvavat. Tässä viime aikojen hankintoja. Nyt en taida vähään aikaan hankkia mitään uusia kukkia.

1. Sukulaiselta saatu Yön kuningatar

Kasvin saatuani googlettelin kasvista tietoja ja tää miulla oleva yksilö ei ehkä olekaan ihka oikea yön kuningatar vaan mahdollisesti yön prinsessa tai joku muu lähellä oleva laji. Kasvi on tosi iso ja vanha ja kulkenut aina yön kuningatar -nimellä, joten kutsun sitä itsekin jatkossakin sillä nimellä. Tää on kukkinutkin joskus, joten kukkimista odotellessa. Kukkiminenhan kestää vain yhden yön, joten on oltava oikeaan sitä ihmettelemässä. :)2. Prisman valikoimista (4e/kpl) bongatut tuntemattomat kasvit3. Kukkakaupasta ostettu lohikäärmepuu
4. Kauan haikailemani käpypalmu löytyi Plantagenista

5. Juoru ja kiinanruusu

Nämä sain naapurilta. Kävin hänellä kylässä ja sanoin, että jos hän leikkaa juoruaan joskun, niin mie voisin huolia muutaman pistokkaan. No, yksi päivä, kun tulin kotiin, niin ulko-oveen oli jätetty pussi, josta paljastui pistokkaita. Olipa mukava yllätys. Hän oli käynyt vähän aikasemmin tuomassa pussin ja oli leuto ilma, niin pistokkaat olivat hyvässä kunnossa. Istutin pistokkaat ruukkuun ja ne näyttävät oikein hyvävointisilta. Sain häneltä myös kiinanruusun pistokkaita, jotka nyt odottavat maljakossa juurtumista.
Nyt puusavottaan ja tekemään polttopuita lauantain kunniaksi. Ulkoiluintoa muillekin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti