sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Lattioiden piikkaushommia

Homma etenee, taas homma etenee. Ystävänpäivän kunniaksi oli tänään luvassa lattioiden betonien piikkaamista auki. Vessan ja keittiön viemäri kulkee olohuoneen lattian alla likakaivoon, joka on noin parin metrin päässä talosta. Putkimiehen kanssa oli alunperin puhetta, että uuden 110mm muoviviemärin voisi saada sujutettua vanhan betonisen viemärin sisään, kunhan entisen viemärin kaivaisi esiin lattian alta. Mies kävi tänään likakaivossa tutkailemassa viemäröintiin liittyviä teknisiä juttuja ja selvisi, että nykyinen viemäri on vain 90mm paksua. Muoviputken sujutus ei siis onnistukaan. Viemäri kulkee kaivosta talolle jonkun matkaa melko vaakatasossa ja tekee sitten jyrkän koukun ylöspäin ja menee sisätilojen kohdalla jo ylempänä. Likakaivossa käynnin jälkeen arvioimme suurinpiirteisen kohdan, jossa putki nousee ylöspäin ja piikkasimme siitä kohtaa lattiaa auki. Apuna meillä oli piikkaushommista kokemusta omaava kaveri. Ylösnousukohta oli juurikin siinä kohtaa mistä piikattiin. Samalla paljastui myös, ettei viemäri ollutkaan betonia vaan valurautaa. Siinäpä sitä onkin nyt ihmettelemistä mitä tehdään. Alkuperäinen suunnitelma ei siis onnistukaan. No, pitänee hieman suunnitella mitä nyt tehdään. Ainakin meillä on reikä ja kasa hiekkaa olohuoneessa.

















Myös eilen aloitettu vessan purku jatkui tänään. Vessa menee nyt kokonaisuudessaan uusiksi, joten tänään hommana oli purkaa muovia tai jotakin muovin kaltaista levyä olevat seinälevyt sekä piikata lattia, jotta viemäröinniin toteutusta pääsee myös suunnittelemaan vessaan. Levyjen alla oleva seinä oli kunnossa olevaa raakalautaa. Lattia oli myös kunnossa ja siinä olikin monta eri kerrosta; muovilaatta pinnassa, betonilaatta, pikikerros, toinen betonilaatta ja sen alla lekasoraa, jonka seasta löytyivät jo viemäriputketkin. Lattia oli hyvin helppo piikata auki, mutta samaa ei voi sanoa vessanpöntön irroituksesta. Vessanpönttö ei meinannut irrota millään, koska liitoskohta viemärin kanssa oli saumattu jollakin tervanhajuisella aineella. Loppujen lopuksi pönttö irtosi, mutta ei ehjänä. Tässä tilanne nyt vessassa. Patteri ja sen takana oleva levy ovat jäivät vielä paikoilleen hetkeksi.







En tiedä pystyykö täällä asumaan koko remontin ajan vai pitääkö jossakin vaiheessa lähteä hetkeksi evakkoon. Nyt elo jatkuu kuitenkin vielä normaalisti. Ystävänpäivän kunniaksi sain tänään muutaman kukankin, jotka piristävät remontin keskellä. Toinen kukista on mehikasvi ja toinen kevätesikko. Toivon, että saan esikon säilymään elossa kevääseen saakka, jotta sen voi sitten istuttaa keväällä ulos kukkapenkkiin. :)






Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti