maanantai 4. heinäkuuta 2016

Pihakuvia ja vierailu Pulsan asemalla

Nyt on ruohikko saanut pihalla kyytiä, kun meille hankittiin uusi uljas ruohonleikkuri. Mies yritti viritellä kahta vanhaa leikkuria kuntoon, mutta kummassakin oli molemmissa eri viat, eikä niitä saanut leikkuukuntoon. Uusi ruohonleikkuri on ihan työnnettävä perusmalli. Joskus sitten rahatilanteen ollessa parempi voisi ostaa sellaisen päältäajettavan leikkurin. Nyt nurmikko on nätti, vaikka aikaa siihen menikin noin 4 tuntia. Nyt pihalla on noussut taas uusia kukkia ihasteltavaksi. Harmi vaan, etten tiedä osan nimiä. Tässä kuitenkin kuvasatoa. :)

Tuntematon liila nätisti kukkiva kasvi

Aivan ihana vaaleanpunainen pioni

Tuntematon kivikkokasvipuutarhan kasvi

Tämänkään nimeä en tiedä, mutta hieno on

Tätä kivikkokasvia on pihan kalliorinne täynnä

Kivikkokasvi kukkii

Aitan seinustan kasveja

Romupyörä ja "yllätyksenä noussut kukkapenkki" takana

Ukonkello lähikuvana

Ukonkelloja

Rojua, rojua ja kukkia

Omenasatoa odotellessa

Kukkamopo

Keinu ja kukat

Koko kevään ja kesän on suunnitelmissa ollut tehdä retki myös Pulsan asemalle, joka on vanha rautatieasema täällä meilläpäin. Asemalle on viime vuonna perustettu kahvila, sisustusmyymälä ja majoitustiloja. Asema on ollut kovassa asemakäytössä ennen sotia ja nykyinenkin päärata Venäjälle kulkee aseman vierestä. Paikkana Pulsa sijaitsee noin 20km Lappeenrannasta mutkaisen hiekkatien takana. Ei siis ihan perinteinen paikka kahvilalle ja sisustuskaupalle. Asemaa ja sen pihapiirin taloja on nyt kunnostettu matkailukäyttöön ja kävimme siellä kahvilla. Asemalla on myös sisustusmyymälä ja sieltä tarttui mukaan peltirasiassa olevia pastilleja. Aivan ihana paikka. Tässä muutama kuva, mitä nappasin sieltä. Pitänee mennä uudelleenkin. :)
Sellaisia juttuja tällä kertaa. :)

2 kommenttia:

  1. Ensimmäinen tuntematon kasvi voisi olla verikurjenpolvi. Täältä löysin: http://viherlandia.fi/blogiviestit/kurjenpolvet-kukkivat-maanpeittajat
    Aitan seinustalla voisi olla joku keltainen maksaruoho en tiedä mikä. Valkoinen voisi olla ehkä patjarikko. Yritä etsiä netistä lisää. M

    VastaaPoista
  2. Tuo ensimmäinen voisi tosiaankin olla verikurjenpolvi. Kiitos vinkistä! Pikkuhiljaa kaikki pihan kasvit löytävät toivottavasti nimensä. Pitänee tutkia kukkasivustoja ahkerasti. :)

    VastaaPoista