maanantai 8. elokuuta 2016

Pihan kukkia ja terassi

Pihallemme on ilmestynyt taas uusia kukkia kukoistamaan. Ei oikein voi puhua kukkaloistosta, koska kukkia ilmestyy sinne tänne kukkapenkkeihin, eikä kokonaisuus ole vielä tänä kesänä kovin hehkeän näköinen. Olen tänä kesänä kylvänyt ja istutellut penkkeihin uusia kasveja, mutta ne eivät ole vielä ehtineet tälle kesälle kukkimaan. Katsotaan, mikä tilanne on ensi kesänä. Yksittäiset kukat ovat kuitenkin pihan piristys. Tässä löytöjä.

Keväällä mukulasta kasvanut lilja

Ukonhattu

Syysleimu

Kultapallo

Piha elelee hieman omaa elämäänsä. Nyt ensimmäisenä kesänä täällä ollessa ei vielä oikein tiedä, mitä kasvaa missäkin. Tilannetta pitää seurailla. Ensi kesänä on jo sitten viisaampi ja nyt voi alkaa suunnitella muutoksia pihalle. Piha on vielä vaiheessa, mutta kesäkukat ovat loistossaan.  Tässä meidän terassi tai veranta tai kuisti tai joku sellainen. Itse nyt nimitän tätä terassiksi. Täällä on suurin osa kesäkukista. Terassi on nykyisellään aika pieni, joten sille voisi joskus myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana tehdä laajennustoimenpiteitä. Terassi toimii sisääntuloväylänä sisälle, joten runollisesti ilmaistuna kukat ikäänkuin toivottavat vieraat tervetulleiksi tänne meille. :D
Mukulasta istutettu gladiolus kukkiiNämä jäljet olivat ilmestyneet pöytään
ikkunalaudan maalauksen jälkeen -kuka lie asialla ;)

Lopuksi vielä kissakevennys. Tilasin netistä tavaraa ja ne tulivat kissalle sopivan kokoisessa pahvilaatikossa. Meidän Manu tykkää istua erilaisissa koreissa ja kopissa, joten päätin kokeilla tehdä hälle nukkumispesän laatikosta. Leikkasin laatikon yläosan läpät pois ja laitoin viltin pohjalle. Vien laatikon makuuhuoneen vaatehuoneeseen, jossa hää on nyt tykännyt nukkua. Manu kelpuutti laatikon oitis ja meni sinne nukkumaan. Nyt se on käynyt laatikossa jo monta kertaa nukkumassa. :)Hyvää maanantaita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti