sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Valmis olohuone

No nyt on meidän olohuone valmis. Se on kylläkin ollut valmis jo monta viikkoa, mutta en ole jotenkin saanut aikaiseksi kirjoiteltua siitä. Haaveet ovat käyneet toteen ja nyt voi istua sohvalla ja ihailla takkatulen räiskymistä. On myös hetkiä, kun päiväsaikaan istahtaa vain sohvalle ja katselee ikkunoista avautuvaa peltomaisemaa ja samalla kuuntelee, kun vanha kello raksuttaa seinällä. Kello on sitä laatua, että se pompottaa joka tasatunti myös yöllä muutaman kerran. Meiän mielestä se on kotoisan kuuloista ja saa pompottaa jatkossakin.

Nyt remontin jälkeen olohuoneesta tuli juuri sellainen kuin siitä toivoi tulevan. Tapeteiks oli valittu ensi hyvin vaalet tapetit, mutta ne menivät vaihtoon matkan varrella. Nykyinen tapetti löytyi netistä ja tilattiin siitä pieni mallilla, jonka perusteella tilasimme tapetit koko tilaan. Täyttä varmuutta tapettien sopivuudesta ei ollut, mutta valintaan luotettiin ja nyt paikoillaan ollessaan ne on juuri tänne sopivat. Kerrottakoon, että mies valitsi ne meille.  ;) Tapetit ovat Pilgren & Ritolan mallistosta ja nimeltään Kaakelikukot. Nyt remontin aikana tänne on vaihdettu siis viemäri, uusittu lämpöputket ja -patterit, asennettu takka sekä uusittu pintamateriaalit. Vielä puuttuu katto- ja jalkalistat sekä sähkötyöt. Sähköt on nyt tuotu telkkarille ja jalkalampulle jatkoroikalla keittiöstä, kuten kuvista näkyy. Tässä kuvia vaiheista ja valmiista olohuoneesta.

Olohuone talon myyntikuvissa

Sisäkatto uusiutuu ensinPurut pois ja viemäröinti uusiksi


Lattian piikkausta viemäröintiä varten 

Viemärit asennettu ja sen ura valettu sekä uuni asennettu

Siinä joitakin vaihekuvia. Sitten nykyhetkeen. Tällaista täällä on nyt.Siinäpä se on nyt. Onneksi se on valmis! Lopuksi mainittakoon vielä, että kuvissa näkyvä rukki on toimintakuntoinen ja olen opetellut keräämään sillä lankaa viime aikoina. Ehkäpä laitan siitä tarkempaa kuvausta lähiaikoina.

Koitan olla jatkossa vähän ahkerampi kirjoittelija. Palataan taas asiaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti