perjantai 8. huhtikuuta 2016

Olohuoneen takka

No nyt se on totta. Jipii! Meillä on olohuoneessa takka. Nyt ei tarvitsekaan ostaa sellaista takkatuli -dvd:tä, mitkä olivat muodissa joskus ennen aikoja. Nyt voi sitten pimeinä syys- ja talvi-iltoina tuikata tulekset uuniin ja katsella rakkaan kanssa loimuavia liekkejä. Joopa joo. Justiinsa niin. Aika ällösöpöö sellanen. Ei myö ehditä, kun pitää tehdä remonttia. :D

Takka tuli ajallaan keskiviikkona suoraan kotiin toimitettuna. Takan asentaja kävi tekemässä uunille pohjan ja aukot hormiin jo keskiviikkona ja aloitti uunin kokoamisen seuraavana päivänä.
Uunin valmistui lopullisesti perjantaina, kun asentaja kävi muuraamassa kaakelit paikoilleen. Takan tilausvaihe, toimitus ja asennus sujuivat ongelmitta ja oikein hyvin. Lämmitysvaihe sitten paljastaa takan käytettävyyden. Tähän saakka kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin. Kiitos Uunisepät -valmistajalle. :) Siinä se nyt on. Se on kaunis! Mie tykkään ja mieskin kuulemma. :)Putkifirmakin ilmestyi taas töihin tällä viikolla ja lämmöt on nyt kytketty takaisin päälle. Lämpöputkistojen osalta kaikki on siis lähes kunnossa. Pari patterin venttiiliä oli heiltä kyllä unohtunut laittaa paikoilleen, joten pientä hiomista on vielä. Onneksi on valmista. Meinasi usko loppua, kun heidän remonttityöt vaan jatkui ja jatkui. Kuukausi siihen meni, kun homma on nyt kunnossa. Tutulla vastaava putkienvaihtotyö oli tehty viikossa... Vessa puolestaan ei ole valmis. Meillä on firman kanssa pieniä epäselvyyksiä, kommunikointiongelmia ja väärinymmärryksiä, joten se hoitunee vasta ensi viikolla.

Lämpölinjojen ohella meille vaihdettiin vedenkiertoon liittyvä kalvopaisuntasäiliö, koska entinen oli vanha ja tiputti lämmetessään vettä. Putkimies oli sitä mieltä, että säiliön vaihto vaikuttaa myös veden paineeseen suihkussa. Niin olikin. Nyt on paljon mukavampi käydä suihkussa, kun vettä tulee muutenkin kuin liruttaen. Tässä vanha säiliö, joka on kiinnitetty ylhäällä seinään.Ja uusi, joka on nyt isompi kuin entinen ja on lattialla.Vihdoin ja viimein sain myös koulittua tomaatin, chilin, paprikan ja sellerin taimet. Aika myöhäiseksi jäi. Saa nähdä ehtivätkö kasvit kasvaa kesäksi kunnolla. Keltaisen tomaatin taimet kylläkin jo lähes kuolivat, kun unohdin kastella niitä. Osa taimista kuoli myös koulintavaiheessa, mutta paljon on vielä elossa. Nyt hoidan niitä rakkaudella.

Siinäpä sitä tämän viikon edistysaskelia. Bongasin tällä viikolla peippoja meidän pihalta. Puoli kuuta peipposesta ja sitten on kesä! Niinhän se vanha sananlasku sanoo. Uskoisko tuota. :D

Palataan taas! Hyvää viikonloppua! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti