tiistai 3. toukokuuta 2016

Olohuoneen lattian koolaus ja keittiön purku

Vappu meni ja sima maistui. Meillä vappu meni hyvin pitkälle remonttia tehdessä. Ensin kuitenkin kerron miten simakokeilussani kävi. Pääasiassa itse tehty sima onnistui ensikertalaiseltakin hyvin. Tein kahta erilaista simaa; toisen mahlaan ja toisen veteen. Pullotimme ne miehen kanssa erinäisiin mehupurkkeihin ja pullottaessa olimme aivan varmoja, kumpa sima on mahlasta ja kumpa vedestä tehty. No. Arvatkaapa vain oliko juontihetkellä enää mitään aavistustakaan miten asia oli. Simat kyllä maistuivat erilaisilta. Kahdessa isommassa purkissa ollut sima maistui hieman kitkerälle ja kuohui ja sihisi enemmän. Kolmessa pienemmässä purkissa ollut sima oli taas pehmeän makuista ja oikein hyvää. Nyt ei vaan tiedetä kumpi oli kumpaa. Hyvin menee, mutta menköön. Kaikki simat tuli kuitenkin juotua. :)

Sitten remonttia. Olohuoneen lattia on nyt puukoolattu eli nuo lattian aluspuut on aseteltu paikoilleen. Tämä homma hoitui aika näppärästi, sillä koolauspuut ovat talon alkuperäiset. Ne olivat hyvässä kunnossa ja hyvin käyttökelpoisia, joten ne haettiin vain varastosta ja kiinnitettiin takaisin paikoilleen. Kiinnittämistä helpotti myös se, että puut olivat numeroitu ennen poisottoa. Käytävän puolella oli seinässä kohdistusmerkitkin, jotta puut asettuivat paikoilleen oikein. Olohuoneessa nämä merkit oli vahingossa maalattu piiloon, mutta puut löysivät kyllä paikkansa.Jotkut puut vaativat vielä pientä säätöä ja laittoa, kuten uunin edessä sekä kauimmaisen ikkunan luona olevat. Muutoin koolaukset ovat lähes valmiit. Vielä pitää hetki antaa lattian betonivalun kuivua, jotta se on varmasti sitten kuivaa. Ehkä kolmen viikon päästä päässään tekemään lattiaa. Nuo kulkusillat ovat vanhoja komeron osia. :)


Viime viikolla havahduimme myös tosiasiaan, että keittiönkaapit tulevat kahden viikon päästä. Vapun kunniaksi räjäytimme keittiön purkukuntoon. Keittiön kaapit irroitettiin, toinen ruokakomero purettiin, keittiönkaappien takana olleet seinälevyt irroitettiin sekä tapetit poistettiin, missä niitä oli. Yllätyksiä ei purettujen osien alta löytynyt, vaan pinnat näyttivät hyviltä. Tässäpä työmaa.Seuraava työ onkin sitten koota keittiö uuteen uskoon taas. Työt jatkuvat seinälevyjen vaihdolla ja leivinuunin takana olevan muurin sekä keittiön katon maalaamisella. Sitten pitäisi tapetoida ja kiinnittää puolipanelit seiniin ja maalata lattia. Lopuksi pitäisi kiinnittää uudet kaapit paikoilleen ja vielä viritellä uudet sähköt tänne. Sitten keittiö onkin jo valmis. Ei puutukaan paljoa. Hihat heilumaan. :D

Tässäpä vielä meidän uusi pyykinkuivausteline. Ei ehkä viimeisten muotien mukainen, mutta hyvin käytännöllinen. Työohjeena seuraava. Ensin valittiin pihalta sopiva paikka ja valettiin betonia maassa olevaan ämpäriin. Betonin sekaan tökättiin jalustaosa ja annettiin seoksen kuivua. Sitten, kun betoni oli kuivunut, niin varsinainen teline laitettiin jalustaosaan ja sen jälkeen oli työn vaikein osuus. Narujen virittelyssä meni aikaa, mutta nyt ne ovat paikoillaan ja teline on käyttövalmis. Joskus ajattelin, että olisi kivaa, jos pihalla olisi koivuja, joiden väliin voisi viritellä aivan oikeat pyykkinarut. No, tällä pihalla siihen ei mahdollisuutta ole, koska kaikki pihan puut on sijoitettu pihan reunoille. Tää teline on just hyvä. :) 

Hyvää viikonalkua! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti