torstai 6. huhtikuuta 2017

Pajunkissoja

Kevät on saapunut huomaamatta myös näille kulmille. Muutamia viikko sitten huomasin jo, että navetan seinustan kukkapenkistä oli noussut kasvien alkuja. Silloin tuntui aivan liian aikaiselta aloittaa kevättä ja siksipä peittelinkin alut havuilla, jos tuleekin vielä kylmiä aikoja. Lumet ovat hävinneet kovaa vauhtia ja nyt olen huomannut kasvien alkuja myös muista kukkapenkeistä. Nyt on vasta huhtikuun ensimmäinen viikko, mutta kai se pitää hyväksyä, että kevät on jo pitkällä. Olen jopa haravoinut nyt muutamia kertoja, mutta maa on aika märkä vielä, joten pitänee odotella hetki ennen kuin pääsee kunnolla pihatöihin. 

Muutoin elämä on sujunut hyvin ja aika mennyt vauhdilla. Elämään on kuulunut lähiajat lähinnä innokasta opiskelua, taimien kasvatusta ja polttopuiden tekoa. Aloitin myös rapsuttelemaan navetan ovien ja ikkunoiden sekä autotalli-aittarakennuksen seinän maalipintoja, koska maalipinta hilseilee niissä kummassakin pahasti ja pinnat pitää kunnostaa. Autotalli-aittarakennuksen maalin rapsutuksen yhteydessä sitten paljastui, että seinässä oli lahoa ja maalauksen sijaan pitääkin uusia autotallin kohdalta koko ulkovuori. Autotallin kohta rakennuksesta oli eristetty kivivillojen ja muovin kanssa eikä seinässä ollut tuuletusrakoa. Siinä syy laholle. Kannattaa siis alkaa tekemään pientä pintaremonttia niin homma lähtee lapasesta. No, onneksi ei sentään ollut talon ulkoseinä. Silloin olisi voinut harmittaa enemmän. Kerron koko hommasta toisessa postauksessa tarkemmin. Kyseinen rakennus näkyy alempana olevassa pihakuvassa.

Nyt kevään odotukseen liittyviin juttuihin. Bongasin tuolta peltojemme reunoista pajunkissoja ja niitähän piti käydä sieltä leikkailemassa pihan koristukseksi. Kohtahan se on jo pääsiäinen, joten ajankohtaisuutta parhaimmillaan. Pajunkissat ovat mielestäni oiva koriste ulos näinä aikoina, kun talven kanervat pitää heittää kompostiin, eikä kesäkukkia vielä voi ulos laittaa. Kaikenpäällisiksi pajunkissat ovat ilmaisia. Pitää vain muistaa kysyä maanomistajan, jos niitä jonkun muun mailta keräilee. Tuskin kellään on pajujen keräystä vastaan, mutta kuitenkin. 

Tien laidan koristukseksi
Terassilla romuastiassa metallikukon kanssa


Koristeena myös emalikattilassa kurjen kanssa

Pajunkissat sopivat myös tulppaanien kanssa


Pääsiäinenkin on jo kohta ovella ja tykkään, että aika näkyy myös kotona. Vaikka meillä ei lapsia olekaan, niin tykkään laitella kaikenlaisia pääsiäiskoristeita ja nyt olohuoneen pöytää koristaa tällainen viritelmä. Keraamiset pääsiäismunat ovat Pentikistä muutama vuoden takaa ja pupu ostettu äskettäin Prismasta. Kuvassa olevat karkit eivät kipossaan kauaa olleet. Onneks ehdin napata kuvan ennen kuin ne olivat hävinnneet parempiin suihin. Narsissin sain vierailta lahjaksi ja nyt kukinnan jälkeen istutan sen ulos kukkapenkkiin. :)

Pääsiäistä odotellessa


Lähikuvaa
Pääsiäisen odotuksen lisäksi miehellä oli synttärit viikonloppuna. Synttäreiden kunniaksi kävin tilaamassa kakun, joka oli sekä ulkonäöllisesti upea että aivan mahtavan makuinen. Lisäksi miehen äiti toi vielä pari muuta kakkua, joten syötävää on riittänyt vielä tähän seuraavaan viikkoon saakka. Vieraita meillä kävi muutama, joten mitään isoja pippaloita ei pidetty.

Kakkukauneutta

Juhlapöydän antimet

Tässä vielä ajankohtaiset kuvat pihalta. Aika ankealta näyttää, kun kasvit ovat vielä uinumassa. Kuukauden päästä on jo ehkä ihan erinäköistä. 

Kunnostusta kaipaava autotalli-aittarakennus oikealla

Omenapuut, iso kukkapenkki ja mäennyppylä 

Sellaista täällä tällä kertaa. Lauantaina luvassa olisi Kevätmessut, joten saa nähdä mitä siellä on luvassa. Palataan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti