sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Polttopuiden haku

Maaseudulla asuessa päiviin on tullut paljon uusia arkiaskareita. Yksi niistä on talon lämmitys. Lämmitys hoituu vesikiertoisilla pattereilla, joissa lämmönlähteenä käytetään puukattilaa. Lämminvesivaraajassa on myös sähkövastukset, joten tarvittaessa talo ja vesi lämpiävät myös sähköllä. Mukana lämmönlähteenä talossa ovat myös leivinuuni sekä ilmalämpöpumppu. 

Nyt jo vähäisenkin kokemuksen perusteella puukattilalla lämmittämiseen menee talvessa aika paljon puuta. Talon mukana tulleet vähäiset puut ovat jo melkein käytetty, joten uusia tarvittiin tilalle. Tänään oli sopiva päivä käydä hakemassa lisää polttopuita muutaman kilometrin päässä olevasta ladosta. Kärri vain traktorin perään ja hakemaan.

Jonkun toisen mielestä tällainen arkipuuha voi tuntua pakolliselle pahalle ja vaivalloiselle touhulle, mutta miun mielestä puiden hakeminen oli kivaa. Oli aurinkoinen pakkaspäivä ja edellisenä yönä sadellut hento lumi oli värjännyt maiseman talviseksi. Puita mättäessä sai vielä viettää oikein "laatuaikaa" miehen kanssa. :D Kuntosalillekaa ei tuon suorituksen jälkeen enää tarvitse lähteä. Metsäretken kruunasi tietenkin eväskahvit. Mikäs sen kivempaa, ku puiden mättämisen jälkeen siemailla kahvit metsän siimeksessä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti