keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Ulkoilua loppiaisena

Tänään oli loppiaisen vuoksi hyvin aikaa käydä myös päivällä valoisaan aikaan ulkoilemassa. Ilma oli aurinkoinen ja mittari näytti -24 astetta pakkasta. Ilma vaikutti suorastaan hyytävän kylmälle. Päätimme silti uhmata keliä ja lähteä kävelylle muutaman sadan metrin päähän järven rantaan. Vaatekerroksia tuli puettua päälle yksi jos toinenkin. Pakkaset ovat olleet kovia, mutta lunta ei ole satanut, joten jäät ovat vahvistuneet ja jään pintojen on kerrottu olevan yleisesti sileitä. Näiden seikkojen vuoksi mukaan tarttui myös luistimet. Hieman kylläkin epäilin, että näinköhän ulkona tarkenee luistella, mutta mies oli vakaasti päättänyt luistella, niin menin sitten luistimien kanssa vaan hänen perässä.

Kyllä kannatti. Jään päällä oli ohut kerros hentoa lunta, mutta alla oleva jää oli sileää ja aivan kuin tehty luistinradaksi. Joku muukin oli käynyt jäällä tepastelemassa, tosin ilman luistimia ;)

Järvi ei ole kovin iso, joten luistelimme sen lähes päästä päähän. Luistimet jalassa varpaita alkoi kuitenkin hieman palella, joten luistelun jälkeen maiseman tutkiminen jatkui kengät jalassa. Järven toiselta puolelta löytyi kallio, jonka vierustaa pitkin valui vettä. Näin pakkasilla vesi oli jäätynyt hienoksi jäämuodostelmaksi. 

Kävimme myös katsomassa ojaa, joka laskee järveen vähän matkan päässä. Oja kestää sulana läpi talven. Näin pakkasella ojan vierustat olivat jäätyneet ja näyttivät upeille.  

Maisemien ihailuun meni kaikkineen pari tuntia. Kylmä ei tullut missään vaiheessa. Edes naama ei paleltunut,  mikä oli mielestäni ihme. Vaatetta oli ilmeisemmin juuri sopivasti päällä. Näytimme kylläkin aika Michelin -ukoille :D Kyllä maalla on mukavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti