keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Talon lasiaarrelöydöt

Talon oston myötä sovimme edellisten omistajien kanssa, että taloon saa jättää irtaimistoa, joita he eivät tarvitse. Nyt seuraavaksi esittelen mielestäni hienoimmat lasiaarrelöydökset, joita olen täältä tähän mennessä löytänyt. Aitassa ja riihessä on vielä paljon tutkimatonta tavaraa mm. vanhoja maatalouskoneita, joista kerron lisää joskus myöhemmin ilmoitettava ajankohtana.

1. Keittiönkaapista löytyi 4kpl hyvin ohutta lasia olevat juomalasit.  Itse en kyseisiä laseja ole koskaan nähnyt, enkä tunnistanut niitä mihinkään tiettyyn sarjaan kuuluvaksi. Netistä löysin kuitenkin tietoa laseista. Lasit ovat Riihimäen lasin tuotantoa ja Nanny Stillin suunnittelemaa Grappo -sarjaa. Näitä ei kyllä uskalla minään arkilaseina käyttää, etteivät pääse hajoamaan ohuen lasipintansa vuoksi.


2. Toisena löytöjä pidän navetan ikkunalaudalta löytynyttä kynttilänjalkaa. Sain joululahjaksi paketin pitkiä kynttilöitä ja tarvitsin niille sopivan kynttilänjalan. Muistin nähneeni navetan ikkunalla jonkun kynttilänjalan ja kävin hakemassa sen sisälle. Puhdistuksen jälkeen se sopi hyvin käyttöön. Netissä törmäsin samaan kynttilänjalkaan ja valmistajaksi paljastui Riihimäen lasi. Ei huono!


3. Keittiönkaapeista löytyi myös Arabian siniraidallista astiastoa. Osasta astioita puuttui paloja, eivätkä ne mielestäni soveltunut käyttöön, joten pakkasin ne laatikkoon aittaan odottamaan parempia aikoja ja muuta käyttöä. Osa lautasista ja kulhoista olivat kuitenkin hyväkuntoisia, joten ne tulivat käyttöön. Netti paljasti astiaston olevan nimeltään Sinivalko.Yllätyksellisyys on jännittävää. Talon tutkimukset jatkukoon täällä! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti