perjantai 10. helmikuuta 2017

Keittiön kevätverhot

Hiphei. Tänään päätinkin vaihtaa keittiöön keväisemmät verhot. Keittiössä olleet verhot olivat mielestäni jo liian talviset. Nyt, kun on paistanut aurinko, niin haluaisi tuoda kevättä jo sisällekin. Kevätverhot olivat hieman liian pitkät, enkä jaksanut lyhentää niitä ompelukoneella, joten kehittelin niihin poimutusta, joka lyhensi verhojen pituutta. Verhot on siis solmittu nauhalla ja nauha on kiinnitetty seinään nuppineulalla. Kyllä vain. Meillä on keittiön ulkoseinissä huokoiset puukuitulevyt, joihin uppoaa nuppinaula näppärästi. Tässä sisustuksellinen tulos. En ole aivan varma, onko verhot sopivat, mutta äkkiähän se silmä tottuu. :D

Ennen

Jälkeen

Ennen

Jälkeen
 
Kävin myös auttamassa siskon perhettä rakennushommissa. Olin apurina kasaamassa komeroa ja kaikkien kommellusten jälkeen komero saatiin koottua. Huh. Seuraavat komerot ehkä rakentuvat helpommin, kun kaikki mahdolliset virheet on kokeiltu.


Niin ja tänään on herkuteltu myös hakkoopiirakalla, joka on alunperin rajan taakse jääneen Säkkijärven perinneruoka. Paikallinen kahvilahuoltoasema valmistaa hakkoopiirakkaa joka kuukausi tiettyinä päivinä ja olen usein käynyt hakemassa sieltä annoksia kotiin, kuten myös tänäänkin. Hakkoopiirakka on siis ruiskuoren sisään leivottua perunahakkelusta ja sian kylkisiivuja. Toiseen vaihtoehtoon tulee lisäksi lanttua. Ai, miten oli taas hyvää. Olen itse myös suunnitellut tekeväni tätä erikoisuutta joku kerta. Josko jo ensi viikolla, kun lämmitän taas leivinuunin. :)


Oikein hyvää perjantaita kaikille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti