keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Saunan maalaus ja pintaremontti

Nyt koulun myötä elämään on tullut enemmän vapaa-aikaa. Koulua on enintään neljä päivää viikossa, joten vapaapäiville pitää aina kehitellä tekemistä. Tilanne syksyyn on ihan toinen. Syksyllä koulua oli joka päivä ja työt siihen päälle. Huoh. Onneksi nyt on kiireettömämpää. Aina kuitenkin pitää jo etukäteen suunnitella, mitä vapaapäivinä tekee. Muuten tulee saamaton olo, joten kaikenlaisia keskeneräisiä pikkuprojekteja on tullut saatettua loppuun. Edelleen aiemmin aloitettu remontti olohuoneen, käytävän ja vessan osalta on hieman vaiheessa. Listat ja käytävän ja wc:n sisäkatto puuttuvat, mutta ne eivät haittaa elämää, joten siksi ne ovat ehkä jääneet. Ne on myös sellaisia töitä, joita mie en yksin osaa tehdä, vaan ne pitäisi tehdä yhdessä miehen kanssa. Nyt viimeajat ollaan miehen kanssa vietetty viikonloppuja puusavotassa, joten sisätyöt ovat jääneet. Polttopuita menee lämmitykseen talvessa hyvin paljon, joten samalla, kun on siistinyt pellon reunoja ja rantaa on saanut kerrytettyä ensi talven puuvarastoa. No kyllä ne listat ja katto tulevat vielä paikoilleen.

Nyt kuitenkin saunan pintaremontista, jonka toteutin muutama viikko sitten. Maalaus on remonttihommista se miun juttu. Sauna ja kylpyhuone ovat käyttökelpoisia, mutta ne ovat oman aikansa tuotteita ja remontoitu viimeeksi 80-90-luvulla. Lähitulevaisuudessa siintää siis niiden remontointi, mutta remontti tulee olemaan tosi iso ja hintava, joten vielä emme halua siihen ryhtyä. Pientä pintahifistelyä oli siis luvassa. Kaikki lähti vanhasta puukiukaasta, jossa oli nyrkin kokoinen reikä takana. Se oli vuosien saatossa kulunut puhki. Kiuas oli toimiva ja hyvät löylyt antava, mutta paloturvallisuus sen kanssa ei ollut huipussaan. Myös lasiluukullinen kiuas oli haaveissa. Päätimme siis vaihtaa kiukaan ja samalla innostuin kunnostamaan saunaa maalaamalla. Tässä kuvia, miltä sauna näytti ennen uudistusta.


Työnjohtaja tarkasti pensselin kunnon ennen työn
aloittamista. Hyvä on, työt alkakoon!

Sitten nykyhetki. Vanhat seinäpanelit olivat kirjavoituneet ja tummuneet vuosien varrella. Maalasin ne Supi saunasuojalla, joka oli sävytetty tummanruskealla. Maalia meni pieni 0,9l purkki ja se riitti kahden kerroksen maalaamiseen. Kiukaan takana oleva palomuuri oli ennestään harmaansininen ja nyt se sai tummanruskean sävyn. Palomuurin maalasin Tikkurilan Luja -maalilla. Uusi kiuas on merkiltään Narvin Kota Inari -malli. Lauteita ei uusittu, koska ne olivat hyvässä kunnossa. Tässä kuvia uudistetusta saunasta.LöylynhenkiäOmpelemani verho, jossa koristeena on äitini
70-luvulla virkkaamaa pitsiä.

Varastosta löytynyt kuparinen saunakiuluSaunamittarit kaksin kappalein. Mittareita on tarkoitus
hankkia vielä lisää.

Saunasta tuli mielestämme hyvä ja uudistus kannatti. Nyt kelpaa saunoa. Lasiluukku tuo valoa saunaan, joten saunassa voi saunoa hämyisessä tunnelmassa. Kiuas on ollut myös hyvä sijoitus. Kiuas antaa hyvin lämpöä ja löyly kestää pitkään. Olemme kovia saunomaan ja sauna lämpiää melkein joka ilta.

Sellaista täällä tällä kertaa. Palataan! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti